Hængpæng.... Æ bære ælske d ordet :)

Et ord æ har funne på skjøl,pænga som e hengt opp tenke du kanskje... Ja,d e jo d. E tørrfesken æ snakke om :) Mars og april e tid førr å heng fesken på hjell'n. Juni e tid førr nedtagelse,stabling på paller og settes under tak,men samtidig luftig.

I år hengte æ rundt 10 tonn sløyd fesk. Fikk levert fesken på fastlandet dein 6 juli. Fesken hold bra vekt da og æ har funnet en kjøper som e redelig og grei.
10 tonn sløyd fesk blir d 1/5 av når dein e tørr. Så rundt 2 tonn. Normalt har man ikkje fått levert tørrfesken før i august,men i og med at æ får levert en mnd tidligere enn normalt så e fesken min tøngre,så æ hadde 2,5 tonn torsk.

Vi leide tiltengte svigerfar sin båt, førr å få me alt. Men vi va nødt t å kjøre to tura. Her e d stabla i rommet og fylt med sekka og stabla på paller på dekk

 

D tar halvanna time med "Sjøpia",da ankommer vi StoreKorsnes,d e her vi har bilen våres parkert. I og med at d kun e en krane på Korsnes,så måtte vi heise fesken på land og plassere dein på tilhengeren på bil'n og kjøre et par hundre meter der kjøperen hadde trukk tilgjengelig,samt pallevekt førr å veie opp fesken.

 

 

Så veies hver enkel palle/sekk og noteres opp vekt.

Hængpæng.... D klinge bra...

 

Hver palle/sekk blir merka med navn på feskar,kor feskarn kjæm fra og antall kg. Lure på om navnet mett blir ståanes på æska på ferdi produktet ;))

 

 

 

 

Og sist men ikkje minst. Seddelen. Oppført antall kg og pris,samt navn på feskar,båtnr og navn og stempel på kjøpar. 
E vææældi fornøyd me HÆNGPÆNGAN mine.
Nu skjønne du koffer æ like d ordet,hæ? :) 
Én kommentar

kristineanita

15.07.2012 kl.14:04

No skjønt e ja! :D

Skriv en ny kommentar

hits