Du hærlige slottetid :)

I år va et vældi spesielt år. Dårlig sommar me lave temeratura og lite sol. Men når vi bekka over t august så va vi bære nødt t å bynn å slå ned. Vi har slått ned alt heime med tohjulstraktoren og hæja d opp.

E ikkje rare sommer tempratura når mannen går i scooterjakka ;)Første stykkje hersja  vi opp på nedsia av huset våres


Så slo vi ned jordet ved sia av huset, 13 mål. Også nabo jordet på 9 mål. Hesja opp alt
Æ syns nu d e utrulig fint me hesje oppe,en egen sjarm me d :)


 

Inntagelse av tørrhøy, me traktor,henger og svans framme

 

 Bynn å fylles opp på lofte av fjøsn

 

 

Trangt om plassn å kryppe på,oppunder takmøne :)

 

 

 

Vi slår åsså i nabobygda Kvalfjord. Ei bygd som ligg en halvtimes sjarketur unna. Vi frakte alt utstyr med sjark og flåte. Først føres traktorn og høyvender. Vi låne slåmaskin og svans i Kvalfjord. Neste tur tar vi rundballe maskin, plast,netting,river ol. Flåta brukes t å frakte miniballan heim igjæn,samt utstyr og traktor. Så her e været en viktig faktor,blir mange tura att og fram.

 

Her e ZeBjørg, en nett og enkel traktor og dein sjøønne ballemaskin ;)


 

Når vi har samla opp endel balla,så fraktes de fra jordene og ned t kaia,dær flåta ligg fortøyd. Vi får 10 balla med oss i slængen på svansen. Så d blir nån tura.

   

Flytekaia tar ca 60 balla i slengen. 

 

Vi fikk totalt rundt 400 miniballa. D e for t 7 mnd foring. Itillegg har vi tørrhøy t halvanna mnd foring. Så vi krysse fengran førr at d ska holde.

Slotta e intens jobbing. Fra tidlig t seine kvelden. Mat blir spist på jordet,samt en kaffetår inimellom

 

Når vi ikkje har flytekaia full,så kjøre vi t og fra Kvalfjord me småbåt. Va nån fine kvelda å kjøre heim :) 

 

Ballan plassert heime,gjenntår å gjærde de inne så  værken hare eller saua gnæg håll i de.


Tid førr å skrubbe klauvan... ;)


Har nån hæsje igjen som ikkje e tørr enda,men regne me at et par daga t så kain de åsså tas inn

 

Slotta e nåkka æ alltid glede mæ t, men d e åsså godt å bli færdi me d. Ikkje længe t sauan ska sankes heim. Gleeede mæ :)

 

3 kommentarer

kristineanita

29.08.2012 kl.20:44

Hei! Så fine bilda, og fin beskrivelse. Jeg synes også det er fint med hesjer! Er jo ikke så mange som gjør det lengre, men det er noen som gjør det. Er imponert over ståpåviljen deres, og at dere tar med dere utstyr og traktorer på flåten og kjører et godt stykke for å slå et annet sted! Det er imponerende!

Ser idyllisk ut på bildene, men det er nok mye blodslit også..? Håper de siste hesjene blir tørre snart, og dere kan ta det inn på låven.

Oia, dere må gjerde inn rundballene for å beskytte mot sauer og hare? Her i Salten er det en del som gjerder inn pga. elg og mus.. Musa er ikke så enkel å holde ute, men noen har prøvd å dynke et tau i diesel/bensin eller lignende, og lagt det på bakken rundt rundballene, og da holdt de seg visst nok unna..

Håper dere har noen fine siste august-dager. Skal du på landsmøtet til NBS i år? :D

fiskerbonden

30.08.2012 kl.02:41

Helluu :)
Tja... Blodslit... Hmmm,kanskje. Men trives me d ;) Har ikkje godsmuligheta,dæfførr må vi frakte utstyret sjøl. Men e optimistisk og trur fortsatt på godsmuligheta :)
Fikk inn eine hæsja me tørrhøy i dag,håpe på fleire i mårra :)
Har ikkje tenkt på om æ ska på landsmøte,måtte sjekke nu katti d e og d e samme helga om vi reise t Egypt,så då blir d nok ikkje nåkka av møte.

kristineanita

30.08.2012 kl.19:04

Bare for å oppklare i fall du missforsto meg; jeg tenkte ikke at det var et blodslit med hesjing i forhold til slått hvor maskiner gjør nesten all jobben. Jeg mente bare at det var vel et blodslit å holde på så lange dager, og det er jo litt fysisk tungt noe av det arbeidet som må gjøres. Men herlig er det jo når man kjenner man blir skikkelig sliten av og til, og blodsmak i munnen. Det går jo til en god sak får man vel si. ;)

Mulig jeg er helt grønn, eller spørr dumt, men hva er godsmuligheter? :)

Synd det var samme helga. Egypt høres spennende ut! Vi sees nok i andre sammenhenger og andre steder. :)

Skriv en ny kommentar

hits